Справа не тільки в резюме.


Ваше резюме – це всього лише « інструмент » для переходу на наступний рівень процесу найму, але є й інші важливі кроки для пошуку підходящої посади.

Будучи кар’єрним консультантом з різних джерел я отримую запити для проведення консультацій і  85% тих, що звернулися просять допомоги з написанням або оновленням резюме.

Друзі, резюме — це всього лише інструмент для переходу на наступний рівень в пошуку роботи! Навіть ідеально написане і структуроване резюме не забезпечить вам посаду і не допоможе домовитися про зарплату.

Резюме — це просто інструмент, який, можливо, викличе інтерес потенційного роботодавця до вашої кар’єрної « біографії ». За останні 15 років процес прийому на роботу постійно змінюється. Для того, щоб зорієнтуватися в цих змінах і трендах, необхідно розуміти всі нюанси, пов’язані з сучасним процесом найму, а саме: відгуком на вакансію, налагодженням контактів з особами, що наймають , проходженням різних етапів і видів інтерв’ю, оцінки, веденням переговорів про зарплату і, звичайно ж, складанням резюме.

Якщо ваше резюме замість вас пише хтось інший (ще й без вашої участі ), це позбавляє вас «індивідуальності», яка необхідна при прийомі на нову посаду. Крім того, чужий текст може збити вас з пантелику під час співбесіди.

Мій метод роботи з резюме досить  простий: я даю вам алгоритм написання резюме, ви його самостійно складаєте і разом ми вносимо корективи. Роблячи таким чином, ви відчуваєте себе комфортно в тому, що написали, і, сидячи перед потенційним роботодавцем, зможете бути впевнені, що те, що написано в вашому резюме, — це саме те, що ви написали.

Нещодавно до мене звернувся колишній колега з проханням « подивитися » резюме, написане « професійним упорядником резюме », який взяв з нього чималу плату за свої послуги. Він запитав, що я думаю про це резюме, і я,без найменшого коливання, сказала йому, що це резюме не відображає суті того, чим він займається, плюс  я додала, що не можу зрозуміти, чим він взагалі займається відповідно до цього резюме.

Я розповідаю цю історію, тому що вона відмінно відображає як виникають «підводні камені », коли хтось інший описує те, що ви зробили, і те, що ви робите! Що може « розповісти » про вас ваше резюме, коли ви сидите перед потенційним роботодавцем?  Чи відображає ваше резюме зміст того, хто ви є, що ви робите, як ви це робите і що ви в перспективі зможете зробити для роботодавця?

Пам’ятайте, що резюме — це лише невелика частина того, що необхідно зробити для отримання підходящої для вас посади. Я більше 15 років працюю в сфері підбору персоналу і повірте, що пошук підходящої для вас посади — це не тільки резюме, це весь процес найму: відгук на вакансію, налагодження контактів, інтерв’ю, оцінка, переговори про зарплату, прийняття job offer тощо. Про все це важливо знати і бути підготовленим до успішного проходженню кожного етапу.